Ontmoet de dieren uit de film Madagascar in de superleuke gelijknamige musical Madagascar. Misschien krijg je wel een knuffel van een van die schattige Maki's. Foto: Wim Soutendijk.
Ontmoet de dieren uit de film Madagascar in de superleuke gelijknamige musical Madagascar. Misschien krijg je wel een knuffel van een van die schattige Maki's. Foto: Wim Soutendijk.

Musical Madagascar in Q seum beestachtig leuk en swingend

Actueel 62 keer gelezen

Simone Langeveld

Voor de kerstmusical, inmiddels een mooie traditie in het Zoetermeerse van Greg & Baud, is dit jaar gekozen voor Madagscar. Het is in Nederland dé musical prémière. Wees er snel bij de kaarten vliegen weg en dat is niet voor niets! De productie in tropische sferen is als kerstmusical verrassend. Maar wat is het heerlijk om je even in een heel andere wereld te wanen. Heb jij de groove?

Zoetermeer - Wie kent deze animatiefilm van Dreamworks niet? Madagascar, over dieren die uit de New Yorkse zoo ontsnappen. Marty de zebra, hij vangt het snode plan van de pinguïns Skipper, Rico, Junior en Kowalski op. Die Pinguïns willen terug in het wild. Terug naar waar ze thuis horen: Antartica. Marty net jarig geweest is gevoelig voor deze gedachte. Zelf heeft hij eigenlijk wel genoeg van de Dierentuin waar het iedere dag ‘Showtime’ is! Hoe zou het zijn om vrij te zijn? Zijn beste vrienden uit de Zoo Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard en Melmen de ziekelijke giraf in de steek laten is nog niet zo gemakkelijk. Toch breekt Marty, ‘onze grote polychromatische vriend’ net als de pinguïns uit en wat doen zijn vrienden? Zij gaan naar hem op zoek in ‘the big apple’. Dit avontuur eindigt met aanspoelen op het eiland Madagascar. Hier zijn geen hekken, hier zijn ze vrij. Hier leven heel nieuwe dieren. De knotsgekke maki’s met hun aandoenlijk ijdele koning Julien en jawel de roofzuchtige Foosah’s.
Is het mogelijk zo’n enorm succesvolle tekenfilm om te zetten in een geslaagde musical? Greg & Baud laat in Nederland zien dat het kan. Film en musical kunnen echt met elkaar concurreren. Misschien is het zelfs wel veel leuker om de gave swingende nummers met veel groovy dans en beweging zo voor je neus, live, in het theater te zien? You have got to move it, move it!
Er wordt gewerkt met een grote cast die in twee opstellingen de voorstellingen vorm geven. Alleen Alex de leeuw staat iedere voorstelling in deze rol te schitteren. Deze voorstelling heeft een top decor dat optimaal van de ruimte gebruik maakt en waarbij de projecties op de vaste ronde vormen al het werk doen. Alleen al om de vrolijke en grappige Nederlandse teksten en de hilarisch goede kostuums en ‘moves’ mag je deze kerstmusical van Greg en Baud niet missen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde gisteren
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi gisteren
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam gisteren
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06