Loopscholing tijdens de groepstraining
Loopscholing tijdens de groepstraining Foto: M.Venhuizen

Wegens succes herhaald in Zoetermeer: 8-weekse beginnerscursus hardlopen bij LoopLekker op woensdagochtend of zondagochtend.

Actueel 65 keer gelezen

LoopLekker start in januari weer met twee 8-weekse beginnerscursussen hardlopen. De zondag cursus start op 20 januari 10:45 uur bij het Noord-AA en de woensdagochtend cursus start op 23 januari 9:45 uur en wordt gegeven in het Buytenpark. Tijdens deze cursus richt LoopLekker zich op de beginnende hardloper en de hardlopers die weer rustig en onder goede begeleiding het hardlopen willen opbouwen.

Steeds meer mensen beginnen met hardlopen. Hardlopen staat met 12% op plek 2 van de meest beoefende sporten in Nederland. Doordat er steeds meer mensen hardlopen, is er ook meer behoefte aan goede begeleiding om blessures bij het hardlopen te voorkomen. LoopLekker organiseert daarom een aantal keer per jaar deze 8-weekse beginnerscursus voor mensen die willen starten met hardlopen of na een tijdje de hardloopschoenen weer willen aantrekken.

Tijdens de cursus wordt de basis van hardlopen aangeleerd. Binnen 8 weken, met een training van één uur per week, leert de cursist veel over de verschillende facetten van het hardlopen: van een goede warming-up, looptechniek, blessurepreventie, tot aan de juiste ademhaling. Aan het einde van de cursus is iedere deelnemer zich bewust van de juiste looptechniek en is hij/zij in staat om 3 à 5 kilometer hard te lopen. Naast de groepstraining traint iedere cursist nog 1 of 2 keer per week zelf.

Plezier en blessurepreventie komen tijdens alle trainingen van LoopLekker terug. ‘’Buiten sporten is het leukste wat er is’’ zegt Mattijn Venhuizen, oprichter en één van de gediplomeerde trainers van LoopLekker. Mattijn is 5 jaar geleden begonnen met LoopLekker in Zoetermeer. Mattijn merkt dat steeds meer mensen behoefte krijgen om buiten te sporten: ‘’Mensen hebben het steeds drukker en wat is er dan lekkerder om even naar buiten te gaan? Even alleen je voetstappen, je eigen ademhaling en de natuur,’’ aldus de enthousiaste trainer van LoopLekker.

De trainingen worden gegeven bij het noord-AA (restaurant AA-zicht) en in het Buyenpark.De trainingen starten vanaf 20 en 23 januari en worden elke zondag gegeven van 10:45 uur tot 11:45 uur en op woensdag van 9:45 uur tot 10:45 uur. Voor een bedrag van slechts €50,- kan men meedoen aan deze complete 8-weekse beginnerscursus.

Aanmelden kan via www.looplekker.nl of door een mail te sturen naar info@looplekker.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26