Een balletvoorstelling van leerlingen van dansschool Ricardo Sibelo vol passie en dansplezier met klassiekers van Tchaikovsky en de Djembé-artiest Koko Lawson als muzikaal begeleider. Foto: Hans Driessens
Een balletvoorstelling van leerlingen van dansschool Ricardo Sibelo vol passie en dansplezier met klassiekers van Tchaikovsky en de Djembé-artiest Koko Lawson als muzikaal begeleider. Foto: Hans Driessens

Alice, Haas, Konijn & Koninginnen in eigentijds Wonderland

Actueel 62 keer gelezen

Simone Langeveld

Het beroemde verhaal van Alice in Wonderland kent vele uitwerkingen. De novelle uit 1865 door Lewis Caroll blijft door de ruimte voor fantasie in het verhaal een populair en heerlijk droomverhaal. Zo ook voor twee leerlingen van dansschool Ricardo Sibelo. Na twee jaar is hun droom uitgekomen: een eigen danstheatervoorstelling in het Stadstheater van Zoetermeer die zij zélf maakten onder regie van de leermeester Sibelo met veel dansers van heel jong en ouder.

Zoetermeer - Deze voorstelling verdient een groot publiek. Met simpele maar doeltreffende toepassingen zoals een groot projectiescherm als wisselend decor is een boeiende en verrassende voorstelling gerealiseerd met mooie kostuums, humor en heel eigen teksten. De paar decorstukken zijn precies goed. Er wordt zelfs gewerkt met een echt konijn, met dank aan kinderboerderij het Buitenbeest! Dat dit konijn niet gaat dansen is logisch en ook 'gelukkig maar'. Want het is volkomen terecht dat een flink aantal talentvolle ballerina's hun vaardigheden op de spitzen kunnen tonen in gedurfde solo's en leuke choreografieën. Zo ook in de rol van het Witte Konijn. Het verhaal is logisch en goed verstaanbaar.
Juliet Driessens, 15 jaar (Alice) en Maya Mengerink (14 jaar) (Maarse Haas) zijn samen het brein achter de voorstelling. Juliet: "We zijn echte dansvriendinnen en na de film Alice in Wonderland met Johnny Depp te hebben gezien dachten we: we schrijven een script voor een dansvoorstelling." Ricardo Sibelo reageerde positief: "Dit is leuk, maar nog niet goed genoeg." Het begon te borrelen en het idee is in twee jaar tijd uitgegroeid tot: "Een voorstelling die de hele wereld zou moeten zien met een verhaal dat uniek en actueel is. Want er wordt door jong en oud veel te veel ruzie gemaakt om niets. Cultuur is zo belangrijk, mensen leren respect te hebben voor elkaar. Voor een spectaculair slot heb ik een verrassende technische toevoeging kunnen geven aan deze danstheatervoorstelling."
Alice zit op een bankje en ziet een wit konijn en dan volgt er een boeiend avontuur waarin zij vrienden en vijanden tegenkomt in een wondere wereld van koninginnen, bewakers, een dikke tweeling (erg grappig), pratende bloemen, onzichtbare katten en de té gekke hoedenmaakster! De muziekstukken zijn mooi en gevarieerd (van Beatles tot Tchaikovsky) en Djèmbe-speler Koko Lawson begeleidt de dansers formidabel.

Top om naar toe te gaan tijdens de kerstvakantie! Met prachtige balletmuziek, maar ook jazz, tap en een djèmbe-solo van Koko Lawson. Zondag 22 en 29 december van 14:00 - 15:30 uur met pauze en drankje in de grote zaal Stadstheater. Kaarten: €20,- t/m 12 jaar €10,- .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31