Corné van Waay overhandigd de cheque van € 1000,- aan Diákonos. Foto: Robbert Roos
Corné van Waay overhandigd de cheque van € 1000,- aan Diákonos. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

Diákonos Benthuizen ontvangt cheque Rabobank Ledenraad

Actueel 63 keer gelezen

Robbert Roos

De Rabobank zet zich als coöperatieve bank in voor de samenleving. Met de slogan ‘Growing a better world together’ is de Rabobank op een missie voor een betere samenleving. Elk jaar keert de bank een zogenaamd coöperatief dividend uit wat leden van de ledenraad terug mogen geven aan de maatschappij. Op woensdag 28 november reikte Corné van Waay een cheque van € 1.000,- uit aan VPTZ Diákonos in Benthuizen.

Benthuizen - De vrijwilligers van Diakónos waren uitgenodigd in de showroom van Van Waay. Daar werd iedereen ontvangen door gastheer en lid van de ledenraad Corné van Waay. Namens de Rabobank was rayonmanager Bart Klink aanwezig. “Rabobank wil een betekenisvolle bank zijn met maatschappelijke impact op het gebied van voeding, zelfredzaamheid, ondernemerschap en leefomgeving. Het werk van Diákonos sluit daar helemaal bij aan.” Corné van Waay die Diákonos voor de donatie voorgedragen heeft motiveert zijn keuze: “Ik heb er best wel even over nagedacht voordat ik wist wat ik met de cheque wilde doen” geeft hij eerlijk toe. “Diákonos ligt misschien niet direct voor de hand. Maar het werk wat ze doen, voor mensen in zo’n moeilijke levenstoestand is erg mooi. Werk wat gedaan wordt door vele vrijwilligers. Dat is een prachtig doel om deze cheque aan te schenken.” Enkele vrijwilligers van Diákonos mogen de cheque in ontvangst nemen. Zichtbaar verheugd met zo’n mooi bedrag. “Hier zijn we echt heel erg blij mee”, vertellen Mieke en Marlies. Diákonos is ontstaan vanuit de diaconieën van de kerken in Benthuizen: de hervormde gemeente, de gereformeerde gemeente, de oud gereformeerde gemeente en PKN De Hoeksteen. “Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die zorg verleent aan mensen in de terminale- of palliatieve fase. We verlenen deze zorg vanuit christelijke visie aan iedereen, ongeacht levensovertuiging en/of achtergrond”, vertellen Mieke en Marlies. “We zouden het geld van de cheque graag besteden aan onze vrijwilligers voor extra scholing.” Ook een investering in promotie behoort tot de mogelijkheden. “Dat gaan we eerst met elkaar bespreken” leggen Mieke en Marlies uit. Ook voorzitter Piet Bregman is verheugd met de cheque. “Daar zijn we erg blij mee.” Plannen voor de toekomst zijn er genoeg. Als het goed is wordt volgend jaar de eerste paal geslagen van een nieuw hospice in Moerkapelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 12 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 12 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 12 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 13 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24