Wie gaat straks tijdelijk de ambtsketen omhangen
Wie gaat straks tijdelijk de ambtsketen omhangen

Zoetermeer krijgt per 1 april een waarnemend burgemeester

Actueel 66 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeer krijgt per 1 april een waarnemend burgemeester. Dit heeft De Vertrouwenscommissie die belast is met de zoektocht naar een nieuwe burgemeester, bekend gemaakt. De Vertrouwenscommissie heeft inmiddels een profielschets voor de nieuwe burgemeester gemaakt en biedt deze vanavond aan de gemeenteraad aan tijdens de gemeenteraadsvergadering. .

De Vertrouwenscommissie stelde op 12 december 2019 de concept profielschets vast. In deze profielschets staat beschreven welke burgemeester Zoetermeer zoekt. Van 16 december 2019 rond de middag tot en met 17 januari 2020 worden Zoetermeerse inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties gevraagd om een reactie te geven die de profielschets waardevoller kan maken. De reacties worden meegenomen bij de besprekingen over de definitieve profielschets.

Huidig burgemeester Ch.B. Aptroot maakte onlangs bekend dat hij per 31 maart 2020 afscheid neemt na 7,5 jaar burgemeesterschap van Zoetermeer. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland heeft aangegeven per 1 april 2020 voor een korte periode een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de gemeente. Deze periode loopt tot het moment dat de nieuwe kroonbenoemde burgemeester zal starten. Jordy Boerboom, voorzitter van de Vertrouwenscommissie: “De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Zoetermeer is nu echt gestart. Een spannende periode waarin we zorgvuldig te werk gaan en belangrijke afwegingen in het belang van Zoetermeer maken.”

De oproep aan de stad om mee te denken over de nieuwe burgemeester vindt plaats via www.zoetermeer.nl, social media, het Stadsnieuws in het Streekblad en een oproep in de lokale media. Vervolgens hebben geïnteresseerden drie weken de tijd om een brief te sturen. Na een voorselectie door de CdK voert de Vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met geselecteerde kandidaten. Uit respect voor de kandidaten gebeurt dit onder volledige geheimhouding.

Gezien de benodigde tijd en zorgvuldigheid rondom het aanstellen van een nieuwe burgemeester, heeft de commissaris van de Koning aangegeven per 1 april 2020 voor een korte periode een waarnemend burgemeester voor de gemeente Zoetermeer aan te stellen. Hierover pleegt hij vooraf overleg met de vertegenwoordiging van de gemeenteraad. Wie waarnemend burgemeester wordt, zal uiterlijk medio maart 2020 bekend worden gemaakt. De Vertrouwenscommissie, die de zoektocht naar de nieuwe Zoetermeerse burgemeester begeleidt, bestaat uit twaalf gemeenteraadsleden, de griffier als secretaris van de commissie, de gemeentesecretaris en een wethouder in de rol van adviseur van de Vertrouwenscommissie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31