Old Stars bezig met voetvolley op de zondagmorgen
Old Stars bezig met voetvolley op de zondagmorgen

Oldstars gaat nu voetvolley spelen

Actueel 75 keer gelezen

Juist in coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Maar dat is niet altijd eenvoudig want veel sportmogelijkheden voor volwassenen is niet mogelijk. De Walking Football Club Zoetermeer heeft hier wat op gevonden. De senioren spelen nu voetvolley.

Door Nico Mos

Zoetermeer- Secretaris/penningmeest Harm Meijer vertelt over de ommekeer. “Voor de coronacrisis was het spelen van walking football geen enkel probleem. Trainen deden we doorgaans op zondagochtend met zo’n 16 tot 18 spelers op het veld, maar dat is door de nieuwe regelgeving rondom corona is dat een probleem geworden”, vertelt Meijer. “Maar er is ook een tijd geweest, in afgelopen voorjaar, dat we vanwege Corona helemaal niet mochten spelen.” In de nieuwe regelgeving zijn alternatieve spelvormen bedacht. “Met de groep wordt momenteel geen walking football gespeeld, maar voetvolley. Rekening houdend met de RIVM regels hebben we bubbels van vier personen gevormd, die in één veld staan. Aan elke kant van het net staan twee personen op ruim anderhalve meter. Zo blijven we over en weer toch in beweging. Helaas hebben we geen derde helft, maar we zijn toch lekker bezig in de buitenlucht en hebben veel plezier. Ons oudste lid is 80 jaar. Ook spelen er drie dames bij het team. Dus een gemêleerd gezelschap”.

Ouderenbond

Walking football heeft in Nederland een vliegende start gemaakt. De sport is vooral bedoeld om senioren met liefde voor het voetbalspel en (ex) voetballers weer aan het sporten te krijgen. In Zoetermeer is zo’n twee jaar geleden, De Walking Football Zoetermeer opgericht.

Harm Meijer vertelt graag over het begin. “Pakweg twee jaar geleden deed een groep sportieve senioren al aan walking football, dat vanuit Engeland was overgewaaid en geïntroduceerd werd door de Ouderenbond en ADO”, zegt hij. Via mond tot mond reclame groeide dit clubje met de dag. Het ledental nu is daardoor gegroeid tot 26. “Zondagochtend kan niet iedereen aanwezig zijn en omdat we toch aantallen kunnen vormen om de trainingen te doen, streven we naar zo’n 30 à 35 leden (de Oldstars trainen op zondagochtend van 10:30 uur - 12:00 uur op de velden van SVO in Buytenwegh. red.). Het actieve groepje is in juli 2018 een vereniging geworden”. De nieuwe club kreeg veel steun. “De gemeente stond zeer positief tegenover het oprichten van een Walking Football sport. Hieruit is voor de Oldstars een koepelfunctie ontstaan om ook andere voetbalverenigingen te betrekken en enthousiast te maken voor Walking Football. We hebben contacten gelegd met alle Zoetermeerse voetbalverenigingen om Walking Football op de kaart te zetten. De verenigingen zijn enthousiast maar puntje bij paaltje is ieder het toch weer voor zichzelf. Begin januari 2021 gaan we weer een bijeenkomst plannen met alle voorzitters. Ook het sociale aspect staat bij onze vereniging hoog in het vaandel”.

Aanmelden kan bij Wout Jonker te.06-51125497

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 19 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 22 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16