Ron Jenner voor de Unie met de foto van zijn held Jaap van der Scheur. Foto: Gerard van Warmerdam
Ron Jenner voor de Unie met de foto van zijn held Jaap van der Scheur. Foto: Gerard van Warmerdam Foto: Ron Jenner Fotografie

Ron Jenner is terug op ‘zijn’ honk

Actueel 69 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Fotograaf Ron Jenner is terug in het gebouw waar zijn fotografiecarrière ooit begon. In het voormalige gebouw van de ABVA/KABO aan het Bredewater wat nu dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw Unie Zoetermeer Business Centre, heeft Jenner zijn intrek genomen. Het brengt veel herinneringen met zich mee.

Zoetermeer - “Ik begon aanvankelijk op de administratie maar ik merkte al snel dat dit niet echt mijn ding was. Bij het grafisch lyceum haalde ik mijn diploma’s en kon ik aan de slag bij de drukkerij. Geweldig vond ik dat. Uiteindelijk werd mij in het vooruitzicht gesteld dat ik sous-chef kon worden maar ineens ging dat niet door. Jaap van der Scheur, toen voorzitter van de ABVA/KABO hoorde mijn boosheid erover. Hij wist dat ik graag fotografeerde en vroeg of ik de huisfotograaf van de ABVA/KABO wilde worden. Ik maakte in die tijd al het materiaal voor voorlichting en communicatie”, vertelt Ron Jenner. “Eigenlijk heb ik mijn fotocarrière letterlijk te danken aan Jaap van der Scheur. Ik heb hem leren kennen als een prachtig mens. Zelf heeft Van der Scheur in dit pand een borstbeeld van Ien Dales voor wie hij veel respect had, gerealiseerd. Ik vind op mijn beurt dat Jaap van der Scheur ook een eerbetoon verdient in dit pand, dat per slot van rekening zo aan hem en aan de vakbeweging is verbonden. Ik ben dan ook van plan om voor zo’n beeld een crowdfunding op te zetten.”

In het bedrijfsverzamelgebouw Unie heeft Jenner, die al 35 jaar fotograaf is en evenzoveel bij het North Sea Jazz festival fotografeert, zijn draai helemaal gevonden. “Ik vind het zo’n inspirerend gebouw. Dat komt natuurlijk ook omdat hier voor mij zoveel herinneringen liggen”, zegt hij. Jenner is dankbaar dat hij na de beroerte die hem vorig jaar trof weer zo vol vertrouwen in het leven staat. “Het zet wel even alles op scherp hoor”, zegt hij over die lastige periode. Ideeën heeft hij volop. “Ik heb een passie voor muziek en wil dat inzetten om iets creatiefs te doen. Ik moet het nog uitwerken maar de eerste bongo’s om dat te bewerkstelligen heb ik inmiddels in huis.”

Informatie

Ron Jenner is een Zoetermeerse fotograaf die een meer dan uitgebreid portfolio heeft. Voor gebouw Unie heeft hij nieuwe vlaggen ontworpen. Kijk voor meer informatie over zijn werk op www.ronjenner.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38