Samen coronaproof een Vredesweek houden.
Samen coronaproof een Vredesweek houden. Foto:

Een week staat de vrede centraal

Actueel 24 keer gelezen

Flip Bakker

Film en wandeling waar vrede centraal staat

Programma

Vredesweek 2020 – Vrede verbindt Verschil van 19 t/m 27 september. De hele week: Expositie Vluchten naar Vrede (Forum, CKC, de Voorde, Stadstheater)Pax for Peace College Tour (online). Kijk voor het hele programma en alle updates: www.vredesweekzoetermeer.nl

Van 19 tot en met 27 september staat de Vrede centraal. Ook in Zoetermeer. Voor de organisatie was het een hele puzzel om coronaproof activiteiten te organiseren. “Maar we zijn blij dat we onder deze omstandigheden een mooi programma hebben kunnen maken”, zegt Flip Bakker, projectleider Vredesweek. In een serie artikelen zetten we een aantal activiteiten in de spotlight.

Walk of peace

Als er iets is wat Coronaproof kan worden georganiseerd, dan is het een samenloop in de buitenlucht op anderhalve meter afstand. Dat wordt dan een lang lint van samenlopers – een record in Zoetermeer. De inspirerende wandeling gaat over een mooi parcours rond het centrum van Zoetermeer. “We maken van de nood een deugd; we vragen elke deelnemer om een (versierd) lint van 1,5m mee te nemen. Daarmee kunnen we de gewenste corona-afstand bewaren, maar ook onze onderlinge verbondenheid laten zien.”

Samen met kunstenaars van Terra Art Projects wordt tijdens de Walk of Peace een kunstwerk gebouwd op een mooie (semi)openbare locatie. Behalve de linten willen we de deelnemers daarom ook vragen om wandelstokken mee te nemen. Of het liefst twee stokken: een van jezelf en een voor een dierbare die – vanwege corona of anderszins – niet (meer) in staat is om zelf mee te doen aan de samenloop.

Drive-in bioscoop

Op 22 september wordt in samenwerking met Filmhuis Cameo een drive-in bioscoop gehouden. Je kan de auto parkeren op de parkeerplaats van de SilverDome. De eerste film begint om 20:00 en zal gericht zijn op alle leeftijden. De volgende film begint om 22:00 uur en is voor de jongere doelgroep zijn. Beide films zijn nog een verassing.

Het geluid van de film horen de bezoekers via hun eigen autoradio. Bezoekers kunnen hun radio afstemmen op een FM frequentie. Het geluid zal real-time zijn en dus zonder vertraging. Bezoekers kunnen hierdoor het geluid van de film horen in de auto.

Dertig minuten voor aanvang van de films gaat het terrein van het SilverDome open.

Uit de krant