Samen coronaproof een Vredesweek houden.
Samen coronaproof een Vredesweek houden.

Een week staat de vrede centraal

Actueel 137 keer gelezen

Flip Bakker

Film en wandeling waar vrede centraal staat

Programma

Vredesweek 2020 – Vrede verbindt Verschil van 19 t/m 27 september. De hele week: Expositie Vluchten naar Vrede (Forum, CKC, de Voorde, Stadstheater)Pax for Peace College Tour (online). Kijk voor het hele programma en alle updates: www.vredesweekzoetermeer.nl

Van 19 tot en met 27 september staat de Vrede centraal. Ook in Zoetermeer. Voor de organisatie was het een hele puzzel om coronaproof activiteiten te organiseren. “Maar we zijn blij dat we onder deze omstandigheden een mooi programma hebben kunnen maken”, zegt Flip Bakker, projectleider Vredesweek. In een serie artikelen zetten we een aantal activiteiten in de spotlight.

Walk of peace

Als er iets is wat Coronaproof kan worden georganiseerd, dan is het een samenloop in de buitenlucht op anderhalve meter afstand. Dat wordt dan een lang lint van samenlopers – een record in Zoetermeer. De inspirerende wandeling gaat over een mooi parcours rond het centrum van Zoetermeer. “We maken van de nood een deugd; we vragen elke deelnemer om een (versierd) lint van 1,5m mee te nemen. Daarmee kunnen we de gewenste corona-afstand bewaren, maar ook onze onderlinge verbondenheid laten zien.”

Samen met kunstenaars van Terra Art Projects wordt tijdens de Walk of Peace een kunstwerk gebouwd op een mooie (semi)openbare locatie. Behalve de linten willen we de deelnemers daarom ook vragen om wandelstokken mee te nemen. Of het liefst twee stokken: een van jezelf en een voor een dierbare die – vanwege corona of anderszins – niet (meer) in staat is om zelf mee te doen aan de samenloop.

Drive-in bioscoop

Op 22 september wordt in samenwerking met Filmhuis Cameo een drive-in bioscoop gehouden. Je kan de auto parkeren op de parkeerplaats van de SilverDome. De eerste film begint om 20:00 en zal gericht zijn op alle leeftijden. De volgende film begint om 22:00 uur en is voor de jongere doelgroep zijn. Beide films zijn nog een verassing.

Het geluid van de film horen de bezoekers via hun eigen autoradio. Bezoekers kunnen hun radio afstemmen op een FM frequentie. Het geluid zal real-time zijn en dus zonder vertraging. Bezoekers kunnen hierdoor het geluid van de film horen in de auto.

Dertig minuten voor aanvang van de films gaat het terrein van het SilverDome open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22