Joep Annegarn hoopt veel mensen te verwelkomen. Foto: Fred Roland
Joep Annegarn hoopt veel mensen te verwelkomen. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

Het CKC zet haar deuren open

Actueel 2 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Het seizoen van het CKC werd afgelopen voorjaar door de coronacrisis abrupt afgebroken. Geen lessen meer en ook geen einduitvoering. Inmiddels klinkt er weer muziek in het CKC en zijn er weer activiteiten. Directeur Joep Annegarn kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.

Zoetermeer - Hoewel in september de lessen weer gaan beginnen is de kennismaking waarbij cursisten zich kunnen oriënteren anders dan anders. “Veiligheid staat voorop”, zegt de directeur. Dus ook in het CKC zijn de nodige maatregelen getroffen. Dit heeft ook gevolgen voor de introductie. “Normaal gesproken hebben we een open dag waar veel mensen op af komen en via lessen en optredens kunnen zien wat er hier te doen is. Dat is altijd heel gezellig en druk maar gaat in de huidige situatie niet lukken. We hebben daarom een kennismakingsweek waar de verschillende doelgroepen per moment welkom zijn”, legt Annegarn uit.

De kennismakingsweek begint op woensdag 2 september van 8.30 tot 12.00 uur met de baby-, dreumes- en peuterochtend. Woensdag 2 september zijn kinderen vanaf 4 jaar vanaf 13.00 uur welkom. Donderdag 3 september vanaf 18.00 uur is de kennismaking voor volwassenen en senioren. Zaterdag 5 september van 9.00 tot 16.00 uur is de kennismaking voor kinderen vanaf 4 jaar en jongeren.

“De kennismakingsweek is een mooi moment om te ontdekken wat je wil gaan doen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Muziek, beeldende kunst, theater noem maar op”, zegt Joep Annegarn. “Creatief bezig zijn is zo belangrijk want hiermee appelleer je aan een andere hersenhelft en is voor kinderen een goed tegenwicht voor het cognitieve. Maar het belangrijkste is dat je er veel plezier in hebt en dat het je raakt. Mensen zijn nooit te oud om te leren. Er zijn ook senioren die een instrument gaan bespelen om met hun kleinkinderen te kunnen musiceren.”

Ook dit jaar heeft het CKC weer een aantal nieuwe lessen op het programma staan. Nieuw zijn fashion design maar ook kinderkunst en een open lab voor techniek en kunst voor volwassenen.

Programma

Het totale programma is te zien op https://ckc-zoetermeer.nl/kennismakingsweek2020.. Deelname aan de kennismakingsweek is gratis maar aanmelden is vanwege de RIVM-richtlijnen verplicht.

Uit de krant