Annelies van Beckhoven geniet er enorm van om met mensen en honden te werken. Foto: Robbert Roos
Annelies van Beckhoven geniet er enorm van om met mensen en honden te werken. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

Passie leidt tot overname hondenschool

Actueel 64 keer gelezen

Tien jaar geleden kwam Annelies van Beckhoven met haar pup Abby bij Kynosport Nederland terecht voor een opvoedcursus. Er was direct een klik en nog steeds genieten Annelies en Abby van de gezelligheid van deze club. Nu de huidige eigenaar om gezondheidsredenen terug moet treden neemt Annelies Kynosport Nederland met ingang van 1 januari 2021 over.

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Annelies is een echte dierenliefhebber. Ze brengt dan ook veel tijd door met Abby bij Kynosport Nederland. Bijvoorbeeld door gehoorzaamheidstrainingen te geven of door samen te speuren naar geursporen. “Je bent lekker buiten en bouwt een sterke band op met je hond”, legt Annelies uit. Haar enthousiasme viel ook eigenaar Michaël op. “Hij vroeg me om instructrice te worden. Dat leek me erg leuk en ik heb hiervoor de opleiding en het examen gedaan.” Van tevoren had ze nooit kunnen bedenken dat dit haar zoveel voldoening en plezier zou geven. “Het is echt mijn passie om aan anderen over te brengen hoe je een bijzondere band met je hond op kunt bouwen. Net zoals ik die heb met Abby.” Daarnaast houdt Annelies ook van de omgang met mensen. “Bij Kynosport Nederland kan ik die twee dingen goed combineren.” Een van de dingen die Annelies erg leuk vindt is het speuren. “Dan lopen we sporen uit op een veld die de hond vervolgens moet zoeken en proberen te vinden.” Dat doet Annelies overigens niet alleen voor de lol, maar ook echt in de praktijk. “Toen er laatst een Ara vermist was in de buurt heb ik samen met de hond naar het dier gezocht. Van de eigenaar kregen we veren van de vogel waarmee we vervolgens op pad zijn gegaan.” De huidige eigenaar Michaël is erg blij dat Annelies zijn hondenschool over wil nemen. “Zij kan met haar enthousiasme en bevlogenheid, naast haar speelse vindingrijkheid en creatieve benadering van het lesgeven een impuls geven aan de toekomst van Kynosport”, laat hij zijn leden in een brief weten. Hij blijft Annelies assisteren en ziet de toekomst van de school onder haar leiding dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Bij Kynosport Nederland zijn alle hondenrassen welkom. De school is te vinden aan de Prismalaan 34 in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Hier wordt gekeken naar de beste aanpak voor u en uw hond. Naast het trainen op gehoorzaamheid, geurdetectie, speuren en andere oefeningen zijn ook privélessen mogelijk. Kijk voor meer informatie op http://www.kynosport.nl/ of op de Facebookpagina. Uw mail kunt u sturen naar:
info@kynosport.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 16 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 19 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16