Anke van As, Ruud Steggerda en Benita van Wegen proosten op nieuw netwerk.
Anke van As, Ruud Steggerda en Benita van Wegen proosten op nieuw netwerk.

‘Nieuwe’ naam voor businessclub

Actueel 66 keer gelezen

Netwerk Zoetermeer is de nieuwe naam van de businessclub en netwerkorganisatie, die per 1 januari ontstaat door de fusie tussen Floravontuur Promotie Zoetermeer en ondernemersvereniging RVOZ. Door de fusie ontstaat een businessclub van ruim 325 deelnemende bedrijven en organisaties.

Zoetermeer - “Van ZZP’er tot internationaal opererende hightechbedrijven, van dienstverleners tot maatschappelijke en culturele organisaties. Dit aantal van 325 zie ik als een goede start”, zegt RVOZ-voorzitter Benita van Wegen stralend, “want nu er niet twéé belangrijke ondernemersorganisaties zijn in de stad, maar één groot netwerk, is het voor ondernemers makkelijker om te kiezen.”

Ruud Steggerda, directeur bij Floravontuur Promotie Zoetermeer, bevestigt dit: “Door de groei die nu ontstaat kunnen we als ondernemers meer voor elkaar betekenen, want delen is een belangrijke eigenschap, ook van de nieuwe club. Echter, tegelijkertijd kunnen we ook meer betekenen voor de stad Zoetermeer zelf.”

De RVOZ heeft als belangrijkste doelstelling zich op verschillende manieren in te zetten voor een gezond Zoetermeers ondernemingsklimaat. Dat gebeurt door middel van lobbyen en participeren in lokale regionale netwerken en organisaties. Floravontuur Businessclub is opgericht om juist het aantrekkelijke woon- en ondernemersklimaat te stimuleren en in de stad en in de regio bekend te maken. Belangrijkste middel hierbij zijn de evenementen die door het kantoor van Floravontuur worden georganiseerd. “Door de fusie groeien de mogelijkheden van beide clubs om evenementen te organiseren die goed zijn voor het ondernemers- en vestigingsklimaat”, zegt Steggerda, “terwijl ook de jaarlijkse beeldbepalende festivals en evenementen ondersteund blijven door het Zoetermeerse bedrijfsleven. Win-win-win, voor de ondernemers, voor de bewoners én voor de gemeente Zoetermeer.”

Het nieuwe Netwerk Zoetermeer heeft veel ambities. In het komend jaar wordt de samenwerking met de stad verder uitgebouwd. “Het is goed om te zien dat het college regelmatig in gesprek wil over onderwerpen waar het bedrijfsleven bij betrokken is”, laat Benita van Wegen weten. Sinds de start van de coronacrisis heeft zij haar handen vol aan de gesprekken die worden gevoerd met de gemeente en de andere brancheorganisaties en partners in Zoetermeer. “Zo is er een periodiek overleg, met de wethouders Jan Iedema (Economie) en Margreet van Driel (Werk & Inkomen). Daarom wordt per januari ook, onafhankelijk van Netwerk Zoetermeer, een nieuwe belangenbehartiger opgericht voor het Zoetermeerse bedrijfsleven.”

Eerste prioriteit is de omgang met COVID-19. Ondernemers missen de gezellige netwerkbijeenkomsten en de Zoetermeerders missen de mooie evenementen en festivals. “Er wordt hard gewerkt aan alternatieve concepten voor de netwerkbijeenkomsten en het festivalprogramma”, sluit Steggerda af. ‘

Caroline Winter

Businessclubs fuseren tot één netwerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt gisteren
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22