Fotograaf: PiëzoFotobijschrift: Gert-Jan Leideman, locatiemanager Vivaldi, neemt de Granny square kussens in ontvangst van Femke Boerkamp, projectleider Ambachtenwerkplaats.
Fotograaf: PiëzoFotobijschrift: Gert-Jan Leideman, locatiemanager Vivaldi, neemt de Granny square kussens in ontvangst van Femke Boerkamp, projectleider Ambachtenwerkplaats.

Kussens gemaakt en bezorgd als steuntje in de rug voor zorgmedewerkers

Actueel 73 keer gelezen

Zoetermeer - Zorgmedewerkers van verschillende zorglocaties in Zoetermeer ontvingen handgemaakt kussens als ‘steuntje in de rug’ van Zoetermeerders.In de lockdownperiode zijn vele Zoetermeerders begonnen met het maken van ‘Granny squares’ via de Ambachtenwerkplaats en Zoetermeer voor Elkaar. Granny squares zijn kleurige vierkantjes die verwerkt worden in, in dit geval, kussens. Dit heeft een geweldige vlucht genomen. Er werden vele honderden vierkantjes gehaakt of gebreid. Bij de Ambachtenwerkplaats werden prachtige kussenslopen genaaid die samen met de ‘Granny Squares’ tot kussens gemaakt werden.

Medewerkers van het Buurtzorgpension, het Zorgpension en de Covid-afdeling van Vivaldi hebben de kussens in ontvangst genomen. Zij vervullen een belangrijke rol in de opvang van mensen die door corona tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De zorgmedewerkers waren erg blij met de aandacht en waardering. Mooi dat zoveel Zoetermeerders een bijdrage hebben geleverd aan het vervaardigen van de kussens en op deze manier hun waardering voor de inzet van de zorg in Coronatijd tot uiting brengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 8 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 11 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater gisteren
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16