Afbeelding
Aangeboden door kunstgrasnet.nl

Populariteit kunstgras neemt toe: ‘Het gemak spreekt mensen aan’

Actueel 99 keer gelezen

Het gebruik van kunstgras wordt steeds populairder. Tot deze conclusie komt Kunstgrasnet als ze kijken naar de verkoopresultaten van dit jaar. Belangrijke oorzaken voor deze ontwikkeling zijn het gemak dat het oplevert, de mogelijkheid het te gebruiken op verschillende ondergronden en de ontwikkelingen die kunstgras heeft doorgemaakt. 

Een tuin vol groen en gemak

Een tuin is al lang niet meer het stukje grond waar je eens lekker gaat tuinieren in je vrije tijd. Vandaag de dag is het belangrijker dat je er even goed kunt ontspannen. Nederlanders kiezen daarom vaker voor een tuin waar geen of weinig tijd in geïnvesteerd hoeft te worden. Ofwel, relatief veel bestrating en weinig planten. De toenemende populariteit van kunstgras hangt volgens Kunstgrasnet nauw samen met deze ontwikkeling. Het bedrijf verkocht dit jaar al 40% meer kunstgrassen dan vorig jaar. “Steeds meer mensen zien de voordelen in van kunstgras in vergelijking met echt gras. Het gemak van kunstgras spreekt mensen aan. Een groen gazon waar je niets aan hoeft te doen en dat ook nog eens jarenlang mee gaat, wie wil dat nu niet?”. 

Kunstgras door ontwikkelingen populairder

De populariteit van kunstgras is door de vele en elkaar snel opvolgende ontwikkelingen sterk toegenomen de laatste jaren. Die ontwikkelingen richten zich met name op de uitstraling van kunstgras. Een veelgehoorde reden voor mensen om voor echt gras te kiezen in plaats van kunstgras was namelijk dat het er niet natuurlijk genoeg uit ziet. In het kunstgras aanbod van vandaag de dag is dit argument nauwelijks nog van toepassing. Dit merkt ook Kunstgrasnet in hun assortiment: “Kunstgras dat we vandaag de dag in de schappen hebben liggen zijn natuurgetrouwe grasmatten, maar dan gemaakt van kunststof. De ontwikkelingen zijn snel gegaan en dat is ook gelijk terug te zien in de prijs-kwaliteitverhouding. Ons goedkoopste kunstgras is namelijk ook amper nog te onderscheiden van echt gras”. De ontwikkelingen in de uitstraling van kunstgras hebben er in grote mate aan bijgedragen dat mensen steeds voor kunstgras kiezen. 

Kunstgras op balkons, muren en andere ondergronden

Naast het gemak en de realistische uitstraling is een ander groot voordeel van kunstgras dat het toepasbaar is op verschillende ondergronden. Kunstgras is gemaakt van kunststof en hierdoor geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Mensen kunnen het hierdoor voor allerlei projecten gebruiken, en dat gebeurt ook volgens Kunstgrasnet:  “Klanten vragen of ze kunstgras kunnen gebruiken voor de meest uiteenlopende projecten. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunstgras als tapijt of als behang? Dit is allemaal mogelijk.” Ook steeds vaker gebruiken mensen kunstgras voor het balkon, om op die manier toch nog een beetje het gevoel te hebben op gras te lopen. De ruime toepasbaarheid is een belangrijke oorzaak voor de toenemende populariteit van kunstgras. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1