Ragna ten Holder is blij dat er weer normale lessen gegeven kunnen worden.
Ragna ten Holder is blij dat er weer normale lessen gegeven kunnen worden. Foto: Aangeleverd Ragna ten Holder

‘Muziek is een mooie uitlaatklep’

Actueel 463 keer gelezen

Muziek maken is niet alleen een mooie uitlaatklep; het is ook gewoon leuk om een bepaald instrument goed te kunnen bespelen. Zeker als je dat ook nog eens samen met anderen kunt doen. Nu de maatregelen rondom corona versoepeld zijn is het weer mogelijk om proeflessen te volgen bij Centrum voor Kunst en Cultuur & Partners.

Zoetermeer - Muzieklerares Ragna ten Holder is maar wat blij dat de deuren van het CKC weer open mogen. “Het is heel fijn dat we iedereen weer kunnen zien en dat je weer met elkaar samen kunt spelen.” Dat was tijdens de lockdowns wel anders. Toen konden de leerlingen online lessen volgen wat samenspelen lastig maakte. “We merken wel dat de leerlingen thuis gewoon goed door geoefend hebben”, geeft Ragna aan. “Je merkte dat er echt behoefte was om te kunnen blijven spelen.” Bijzonder detail; voor Ragna is het de eerste keer dat ze haar leerlingen in het ‘echt’ ziet. Ze startte bij het CKC & Partners tijdens de lockdown.

Ook Ragna zag tijdens de lockdowns dat veel mensen een instrument gingen spelen. “Het ontspant, en is iets leuks wat je altijd kunt doen, ook in een tijd waarin door de maatregelen bijna niets mogelijk is. Sommige mensen hadden er door het thuiswerken nu ineens tijd voor, anderen pakten hun oude hobby weer op.”

Proeflessen

Wilt u zelf een keer een instrument proberen? Tijdens de kennismakingsweek van 28 juni tot en met 3 juli kunt u bij CKC & Partners kun je allerlei verschillende instrumenten tijdens proeflessen zelf proberen te bespelen. Van snaar- tot blaasinstrumenten, en van percussie tot strijkinstrumenten. Geschikt voor iedereen van jong tot oud. Er zijn speciale lessen voor jonge kinderen. Dit is ook mogelijk tijdens de promotieweek van 30 augustus tot en met 5 september.

Aanmelden

Als u zich aan wilt melden voor een van de proeflessen dan kunt u het CKC benaderen via de website. Het is ook mogelijk om u voor meerdere instrumenten aan te melden.

CKC & Partners is gevestigd aan de Leidsewallen 80 2722 PC in Zoetermeer. Openingstijden: ma t/m vr: 8.00 - 23.00 uur, zaterdag: 8.00 - 18.00 uur en zondag: 13.45 - 23.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website: https://ckc-zoetermeer.nl/proeflessen/ Aan de proeflessen tijdens de kennismakingsweek en promotieweek zijn geen kosten verbonden. Voor vragen is het Serviceteam bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 14.00 uur via het telefoonnummer (079) 31 61 411.

CKC & Partners

‘Iets leuks wat je altijd kunt doen’

Robbert Roos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38