Afbeelding
Foto:

Speciale Stamtafel “Walter Toon(t) Hermans” in bieb

Actueel 2 keer gelezen

ZOETERMEER - Tijdens een speciale Stamtafel ter gelegenheid van het Uitfestival organiseert de bibliotheek op zondag 13 september van 14.30 -15.30 uur “Walter Toon(t) Hermans”. Groot bewonderaar en tevens Hermans-kenner Walter van Geffen brengt deze middag een hommage aan de in 2000 overleden cabaretier, zanger en dichter. Van Geffen laat daarbij bekende én minder bekende liedjes zien en horen en vertelt daar een verhaal bij.

Waar is de tijd gebleven van lachen om eigenlijk niets en toch iets groots. Lachen zonder mensen te choqueren en te schofferen. Gewoon ouderwets je de tranen lachen? Een avondje Toon stond daar altijd gerand voor. Of hij nou “De stoel van mijn zuster” liet zien, of vertelde over het banket met de gehaktbal en de uitschuiftafeldame of zijn kolderliedjes zong met o.a. Nottebellemagarineta, miljoenen mensen hebben onbedaarlijk gelachen. Deze humor is tijdloos. Deze humor moet bewaart worden. Daarom: “Walter Toon(t) Hermans” Bestel jouw gratis ticket aan de balie of op de website van de bibliotheek.

Zondag 5 juli organiseert de bibliotheek Zoetermeer een nieuwe online Stamtafel met twee bijzondere Zoetermeerders. Willem Dekker is auteur en gepensioneerd kolonel en Carolien van Eerde is al meer dan tien jaar de drijvende kracht achter stichting Poco a Poco (Stapje voor Stapje). Deze stichting ondersteunt kansarme kinderen uit de armste sociale klasse in Peru, zodat zij naar school kunnen gaan.

Willem kreeg kennis van dit mooie liefdadigheidswerk en besloot de stichting “Poco a Poco te belonen, door er een gelijknamig boek over te schrijven. Dit verhaal is geschreven als een ontdekkingstocht en beperkt zich niet alleen tot de stichting. Het is een informatief boek met wetenswaardigheden en achtergrondinformatie over Peru, de leefomstandigheden en het schoolsysteem. Het is een levendig verhaal vanuit het gezichtspunt van de schrijver die het doorspekt met anekdotes en kwinkslagen. Stapje voor stapje, poco a poco dus, beschrijft de auteur alle aspecten en activiteiten van de stichting, de oprichtster, het bestuur, de vrijwilligers en de sponsoren. Ook kritische vragen, dilemma’s en de resultaten van de kinderen komen uitgebreid aan bod.

Luister en praat mee over dit geweldige thema met Willem en Carolien. Meld je nu gratis voor de online Stamtafel via https://bit.ly/2ThFD3R en ontvang jouw logincode voor Poco a Poco.

Uit de krant