Joris Rommelse blijft hopen op de marathon rondom Zoetermeer
Joris Rommelse blijft hopen op de marathon rondom Zoetermeer

Coronaproof de marathon lopen

Actueel 76 keer gelezen

Nico Mos

“Ik dacht hier moet eigenlijk iedereen van genieten”

Marathon

Aanmelden kan via het webadres:https://marathonrondomzoetermeer.blogspot.com/ . Daar vindt u de route. “Op die route kan men kiezen, waar en hoe laat ze willen starten. Mocht deze virtuele loop een succes worden, dan hoop ik dat het een vervolg krijgt als een echt evenement”, aldus Joris.

Onlangs werd de marathon van Amsterdam nog afgelast. Maar de marathon van Zoetermeer gaat door. Hoe dat kan? Initiatiefnemer Joris Rommelse (41 jaar) heeft een coronaproof evenement opgezet waarbij iedereen op een door hem zelf gekozen datum en tijd loopt.

Zoetermeer - Joris begon 12 jaar geleden met hardlopen toen hij door een ongeluk met parachute springen moest revalideren en in de sportschool terecht kwam. “Ik ging trainen op een loopband en ben gelijk mijn grenzen gaan verleggen. Daar kreeg ik adrenaline van en ben dat lopen gaan uitbouwen. Het lopen ging steeds beter waardoor ik op een gegeven moment fluitend een halve marathon liep. Voor mij was dé uitdaging was om voor mijn 40e jaar de marathon in vier uur te gaan lopen. Ik heb de daad bij het woord gevoegd en heb de marathon van Amsterdam gelopen. Mijn tijd, tevens pr. was 4:18 uur. Mijn doel dus niet gehaald. Daarna heb ik het nog een keer geprobeerd in Zaltbommel, maar toen ben ik al gestopt na 37 kilometer”, vertelt Joris.

“Ik sprak met mijzelf af om nooit meer een marathon te gaan lopen, behalve als de marathon in Zoetermeer gehouden zou kunnen worden. Ik heb wel diverse keren de Klaverbladloop, de Rokkeveense Dekker Loop en de Geuzenloop gelopen”, zegt hij. “Doordat de sportschool, door de coronacrisis, dicht was ben ik zelf weer meer buiten gaan lopen. Het ging zelfs zo goed dat ik dacht: die marathon in Zoetermeer moet er gewoon komen. Ik heb mijn eigen route uitgezet. Ik was hier zo tevreden over dat ik dacht hier moet eigenlijk iedereen van genieten. De route die in bedacht heb zette ik op Facebook, maar de reacties waren minimaal. Ik heb wel een sponsor gevonden die, bij maximaal 50 deelnemers, de medailles en prijzen wilt betalen. Ik ben gewoon een particulier die een loopje bedacht heeft”. Toch hoopt Joris dat veel mensen de route opzoeken en op de site aangeven wanneer ze gaan lopen. “Ik gok op een droge zondag in oktober maar iedereen mag zelf een dag en een tijd kiezen. Hierdoor is het evenement ook tijdens de corona uitvoerbaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 19 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 22 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16