Afbeelding

De nominaties voor de Publieksprijs zijn bekend!

Actueel 62 keer gelezen

Zoetermeer – Afgelopen vrijdag 4 november heeft het comité van aanbeveling de genomineerde gekozen voor de Zoetermeerse Publieksprijs voor Kunst & Cultuur 2016.
Uit verschillende inzendingen heeft het comité een groep van vijf kanshebbers genomineerd. De genomineerden zijn: kunstenaar Wolfram Querfurth, Musicalster Gaia Aikman, schrijver Reinold Vugs, theatermaker René van Kooten en de YouTuber WitteGinger.

De Zoetermeerse inwoners bepalen wie van die vijf genomineerden de winnaar wordt van ‘het Bronzen Visdiefje’. Dit is de naam van het beeldje dat speciaal door de Zoetermeerse kunstenares Fieke Hordijk, voor de Publieksprijs Kunst & Cultuur is vervaardigd.

De Publieksprijs voor Kunst & Cultuur is bestemd voor personen, groepen of instellingen uit Zoetermeer die zich het afgelopen jaar in verrassend c.q. vernieuwend opzicht hebben onderscheiden ten opzichte van anderen op het gebied van kunst en cultuur. Naast ‘het Bronzen Visdiefje’ ontvangt de winnaar ook een geldprijs.

Hieronder vindt u een korte toelichting van de genomineerden.

Wolfram Querfurth
Wolfram is een Zoetermeers kunstenaar, hij werkt graag met verschillende materialen en structuren. 
Zijn manier van werken leidde tot een samenwerking met ‘het levend kunstwerk’ Petra Heyboer, ‘de vijfde bruid’ van Anton Heyboer. Met deze tentoonstelling was de excentrieke en arbeidsintensieve kleding die Petra Heyboer maakte en gedragen heeft te bewonderen. Naast de kleding kon je haar accessoires, sieraden en hoofddeksels zien.

Gaia Aikman
Gaia beleeft dit jaar haar grote eerste hoofdrol met de rol van de volwassen Nala in de koning van de musicals, Disney’s ‘The Lion King’. Uniek, want ze speelde in op 12 jarige leeftijd de kleine Nala. De overgang naar het grote podium maakte ze in 2015, als ensemble in de musical ‘Dreamgirls’ en vervolgens als ensemble en understudy backingvocalist bij de musical ‘The Bodyguard’. (Foto: Govert de Roos)

Reinold Vugs
Journalist en schrijver Reinold Vugs houdt zich al jaren bezig met de geschiedenis van Zoetermeer. Zo stuitte hij bijvoorbeeld op de moord op het dienstmeisje Neeltje Hoogduin in 1919. Vugs schreef er een boek over waarin hij de zaak reconstrueert: Moord in de Meerpolder. Sinds dit jaar schrijft hij een tweewekelijkse column in het Streekblad, waarin zijn betrokkenheid bij stad en omgeving centraal staat. In maart volgend jaar verschijnt zijn historische roman Syberg, waarin Zoetermeer een hoofdrol speelt. (Foto: Ron Jenner)

René van Kooten
Voor René was 2016 een roerig jaar. Beste Zangers was voor hem ongelooflijk dankbaar om te mogen doen. En samen met Bram Bol jr. en Ingmar Spaaij ging in 2016 een wens in vervulling om met hun band Shifting Daylight, een muziektheatertour te doen. Het voorlopige hoogtepunt was een vol Stadstheater met alleen vrienden, familie en bekenden. Het idee was om songs uit bekende musicals, van bewonderde artiesten en eigen werk te verenigen in één gearrangeerde stijl. Met de voorstelling willen ze ervaringen in de musicalwereld verbinden met het jarenlang spelen in bands en het schrijven van eigen liedjes. 

WitteGinger
Wat begon als een doodnormale stage bij CKC & partners, liep uit op een YouTube succes. In maart begon Franklin, de WitteGinger, met het maken van sketches en parodieën op YouTube over allerlei onderwerpen zoals YouTubers, ovenpizza’s en frituurpannen. Momenteel heeft de WitteGinger bijna 50.000 abonnees behaald op YouTube met in totaal meer dan 4 miljoen weergaven. Samen met Remke, de cameraman, worden nieuwe ideeën voor de video’s uitgedacht, gefilmd en bewerkt voor de kijkers die iedere week weer klaarzitten. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 7 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 10 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 23 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16