Afbeelding

Kleine speeltuintjes blijven behouden, grote worden opgeknapt

Actueel 97 keer gelezen

De grotere speelplekken in de stad worden geleidelijk aangevuld met uitdagende speel- en sporttoestellen, maar dit gaat gelukkig niet ten koste van de kleine speelplekken dichtbij huis. De raad heeft dit unaniem besloten op basis van een amendement van Zó! Zoetermeer.

Raadslid Yvonne Bink: “De raad was het niet eens met het voorstel van het college om de uitbreiding van de grote speeltuinen te betalen door kleinere speelplekken op te heffen, maar bijna alle fracties hadden een ander plan om dit probleem op te lossen. Uiteindelijk hebben we samen met het CDA gezocht naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.”

De raad besloot op basis van een amendement van het CDA om in de begroting andere financiering te regelen en vervolgens werd het speelbeleid op voorstel van Zó! zodanig aangepast dat de kleinere speelplekken zoveel mogelijk blijven bestaan.

Bink: ‘De kleine speelplekken zijn belangrijk voor ouders en kinderen. Nu kunnen kinderen die leren om zelfstandig te spelen vanuit het “keukenraam” in de gaten worden gehouden en dat vinden wij erg belangrijk. Uit de vele reacties die wij ontvingen van inwoners bleek dat men erg aan de kleine speelplekken gehecht is. Tegelijkertijd kunnen nu ook de grotere speeltuinen worden opgeknapt en dat is ook hard nodig. Ook op het voorstel van Zó! om bij wijzigingen goed met de omwonenden van de speelplekken in gesprek te te gaan - óók met de mensen die geen kinderen hebben - reageerde de raad positief. Daarnaast hebben we geregeld dat mensen met een gehandicapt kind straks goed de weg weten als zij aan de gemeente willen vragen om een speelplek voor hun kind aan te passen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1