Afbeelding
Werkgroep Feest van de Geest Zoetermeer 2024

Troost in kunst en kerk - Feest van de Geest

zaterdag 18 mei 2024 13:00 tot maandag 20 mei 17:00

Zes middagen lang is er in elf kerken in Zoetermeer en Benthuizen beeldend werk te zien rondom het thema ‘troost’. Bijna dertig kunstenaars doen mee en hebben zich laten inspireren door actualiteit, architectuur en de Geest van Pinksteren. De tentoonstelling in de gebouwen is open van 13.00-17.00 uur op 9, 10 en 11 mei, en in het Pinksterweekend 18, 19 en 20 mei. Vaak zijn de kunstenaars zelf aanwezig en gastheren en gastvrouwen leiden bezoekers rond. Er is een fietsroute beschikbaar en een mooie kunstfolder ligt in alle deelnemende kerken: 

Zie www.feestvandegeestzoetermeer.nl voor een inkijkje in het werk van de beeldend kunstenaars, hun motivatie en informatie over de architectuur van de kerken: Adventskerk, Oude Kerk, Nicolaaskerk, De Lichtzijde, Chinese Evangelische Kerk, Ichthuskerk, De Hoeksteen, Oosterkerk, Parousia De Uitkijk, De Wijngaard en De Regenboog.