Afbeelding
-

Rijkskwartet - Koffieconcert (klassieke muziek)

zondag 18 februari 2024 11:45 tot 12:45

Het Rijkskwartet is een strijkkwartet dat uit vier jonge musici bestaat. Irene Piazza (viool), Laura Soeters (viool), Fiachra de hOra (altviool) en Nathalie Flintrop (cello) ontmoetten elkaar tijdens hun studies aan het Conservatorium van Amsterdam. Al snel bundelden ze hun krachten.

Ze bouwen met veel enthousiasme een repertoire op, met tal van klassieke componisten zoals Mozart, Ravel, Mendelssohn, Dvorák en Beethoven en krijgen daarin coaching van docenten als Dmitri Ferschtman, Pieter Wispelwey, Francien Schatborn, Henk Guittart, Peter Brunt, Mick Stirling, Maria Milstein en Johannes Leertouwer. In december 2021 speelde het kwartet haar tv-debuut bij Podium Witteman, dat tot veel concerten heeft mogen leiden. In juni 2022 maakte het kwartet ook haar internationale debuut met een tournee door Portugal.

Locatie