Afbeelding
Dezo

DEZo energiecafé:infrarood goed alternatief voor warmtepomp

woensdag 27 september 2023 19:30 tot 22:00

Tijdens het energiecafé wordt de vraag: infrarood goed alternatief voor warmtepomp voorgelegd.Voor Krispijn Beek uit Schiedam is dit geen vraag meer. Zijn woning is tot volle tevredenheid van het gas af.

Het binnenklimaat van zijn in 1991 gebouwde eengezinswoning wordt nu verzorgd door infrarood panelen. Het comfort is uitstekend. Hij realiseerde een besparing op energiegebruik van ca. 40% voor het verwarmen van zijn woning.

Welke stappen heeft hij doorlopen? Begin met de badkamer is zijn devies. Er is een breed aanbod aan producten. Waar heeft hij opgelet? Wat betekende de overgang voor aansluiting op het net, de invulling van de warmwater behoefte, wat waren de kosten.

Zo zijn de aanschaf- en onderhoudskosten voor infrarood panelen over het algemeen lager dan die van een warmtepomp. Infrarood verwarming is ook efficiënter, sneller en goed gesoleerd in het opwarmen van een kamer dan een warmtepomp. Ook is het duurzamer en milieuvriendelijker dan een warmtepomp. 

Graag nodigen wij u voor dit energiecafé uit. Het energiecafé zal worden gehouden in De Herberg aan het Dorpsstraat 59 (achter de Oude Kerk).De zaal is open vanaf 19.30 u, start bijeenkomst is 20.00 u. Wil je deze avond bijwonen, meldt u zich dan aan op www.dezo.eu.

Er is plek voor maximaal 75 bezoekers.

Kun je niet wachten of heb je andere vragen over energie, wil je advies of ontvang je graag tips over b.v je energieverbruik. DEZo start op zaterdag 2 september weer met het Informatiepunt Energie.
Je kunt binnenlopen van 10:00 tot 12:00 in forum/bibliotheek op het Stadhuisplein 1.