Wij van Fleur
Wij van Fleur Wij van Fleur

Muzikaal optreden van “Wij van Fleur” in de Hof van Seghwaert.

zondag 24 september 2023 13:30 tot 15:30

Zondag 24 september treden van 13.30-14.15 en van 14.45 tot 15.30 uur  “Wij van Fleur” in de perenboomgaard op. 

“Wij van Fleur” zijn twee zingende dames uit Zoetermeer; Nel Homan en Ineke Kouwets. Zij hebben vele passies waarvan ze er twee delen: ze houden allebei van het Nederlandse lied en ze zingen ook graag zelf.  In 2001 was Ineke één van de twee oprichters van het Zoetermeerse Smartlappenkoor “De Sanseveria’s”. Daar ontmoette ze Nel. De dames besloten een paar jaar geleden om samen zangles te nemen bij Fleur Tolman. Zij is heel inspirerend en zelf ook liefhebber van het Nederlandse lied. Een cd ontstond. En ook de naam: “Wij van Fleur”. 

Het repertoire is groeiende en bestaat uit werk van o.a. Jacques Brel, Brigitte Kaandorp, Jules de Korte, Frans Halsema, Boudewijn de Groot, Frank Boeijen.  Wij van Fleur   heeft gezongen op festivals, bij de opening van exposities en evenementen zoals “Cultuur Lokaal” in Zoetermeer. In de pauze is er gelegenheid om door de perenboomgaard te lopen, een kopje koffie/thee te drinken of ons  winkeltje te bezoeken. De kinderen kunnen zich in de natuurspeeltuin vermaken.

De Hof van Seghwaert is een oude boomgaard in de wijk Seghwaert. Tot  circa 2010 is deze gaarde onderhouden geweest door een teler, daarna raakte de boomgaard verwaarloosd. In 2014 werd door enkele buurtbewoners het initiatief genomen  om de gaarde te behouden en om te vormen naar een wijktuin. Deze wijktuin is in de loop der jaren door vrijwilligers   omgetoverd tot  een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Meer informatie over  de Hof van Seghwaert is te vinden op www.hofvanseghwaert.nl en op Facebook  en Instagram. Je vind de  ingang van de Hof van Seghwaert naast de parkeerplaats  van Gaardedreef 169 in Zoetermeer. De Hof ligt op 2 minuten loopafstand van Randstadrail halte Seghwaert. 

Locatie