Clan of Xymox
Clan of Xymox Clan of Xymox

Clan of Xymox

zaterdag 16 september 2023 20:30 tot 23:30

Het Nederlandse Clan of Xymox legde in de jaren 80 het fundament voor het darkwave genre. De combinatie van synthesizers met gitaren doet zowel aan Britse new wave-gitaarbands als Bauhaus of The Sisters of Mercy denken, als aan Duitse industrial-groepen als DAF of Einstürzende Neubauten. 

De band behaalde verschillende malen noteringen in independent-hitlijsten in Engeland, Duitsland en de VS. Het album Twist of shadows (1989) werd alleen al in de VS 300.000 maal verkocht. De band zich blijft vernieuwen en ontwikkelen, maar behouden hun unieke en herkenbare sound. In de pandemie maakte zanger en gitarist Ronny Moorings gebruik van de tijd door veel nieuwe materiaal te schrijven. Ook het nieuwe materiaal is donker en intiem. Op meesterlijke wijze verkent de band het kenmerkende dark wave-geluid wat hen internationaal nog steeds succesvol maakt.

Locatie