Afbeelding
Edwin Smulders

Stadstheater Overdag: Thérèse Steinmetz & Philippe Elan - Over grenzen

zondag 4 juni 2023 14:00 tot 1:00

Over Grenzen is het tweede muzikale theaterprogramma van zangeres Thérèse Steinmetz en zanger/chansonnier Philippe Elan. De natuurlijke chemie tussen de naar Frankrijk verhuisde Nederlandse Thérèse en de in Amsterdam wonende Fransman Philippe kwam in hun eerste voorstelling ‘Amsterdam-Parijs’ al tot uiting en krijgt ook in dit nieuwe programma weer alle ruimte. Maar, waar het repertoire zich tot nu toe beperkte tot Franse en Nederlandse chansons, gaan Thérèse en Philippe dit keer over veel meer grenzen. 

Met Parijs als vertrouwd vertrekpunt nemen ze het publiek mee naar Italië, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Rusland. Elk land heeft zijn eigen karakteristieke ritme en melodische structuur maar één ding blijft in alle talen hetzelfde en voor iedereen invoelbaar: de menselijke emotie.

Philippe neemt vanzelfsprekend het Franse chanson voor zijn rekening maar ook het gepassioneerde Spaanse en Italiaanse repertoire is bij hem in goede handen. Het temperament van Thérèse Steinmetz leent zich bij uitstek voor een Hongaarse Czardas, en een Roemeense Horah, Sirba of Jamporelle. Pianist Ed Boekee werkte eerder met Philippe Elan samen in de succesvolle theaterproducties Vive La France.

Locatie