Afbeelding
DEZo

DEZo energiecafé over energieopwekking en opslag

maandag 12 juni 2023 20:00 tot 22:00

DEZo Zoetermeer organiseert op maandagavond 12 juni een GRATIS Energiecafé met als onderwerp: Duurzame energieopwekking en opslag van energie.Het energiecafé is een laagdrempelige bijeenkomst om je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen op de energiemarkt. 

Energieopwekking maakt een positieve ontwikkeling mee.Een goed voorbeeld werd bereikt op 19 april toen er meer groene energie werd dan nodig. De kale energieprijzen (zonder belastingen) op de energiemarkt waren zelfs negatief, tot wel meer dan € -0,20 per kWh. Met andere woorden, bij afname van stroom kreeg je geld toe. Een fenomeen dat in de toekomst vaker gaat voorkomen op de energiemarkt.

Tijd dus om serieus na te gaan denken over het opslaan van die overtollige energie om die later, als er minder zon schijnt of als de wind minder waait, zelf te kunnen gebruiken.Tijdens het energiecafé nemen we je mee in de ontwikkelingen op dat gebied, zowel grootschalig als kleinschalig. 

Een kleinschalige oplossing voor een particulier is o.a : Een batterij in huis.

Ervaringen van een gebruiker komen die avond uitgebreid aan bod.

Het beter gebruiken/benutten van de opgewekte energie over de dag is om meerdere redenen te overwegen. Een contract bij je energieleverancier op basis van dynamische tarieven kan daarbij helpen. In de tweede helft van de avond gaan we daar wat dieper op in .

Het programma van het energiecafé is als volgt:

•    Opening

•    Energieopslag. Een lezing over de noodzaak en mogelijkheden van het opslaan van energie

•    De ervaringen van een gebruiker van batterijopslag thuis

•    Pauze

•    Toelichting op de verschillende tarieven van energieleveranciers o.a. het dynamisch tarief

•    Sluiting

•    Samenzijn met discussie onder het genot van een drankje en een hapje

•    Einde

DEZo nodigt geïnteresseerden uit voor dit energiecafé.

Locatie: De Kapelaan aan het Nicolaasplein  2

De zaal is open vanaf 19.30, start bijeenkomst 20.00.

Het aantal plaatsen is beperkt, aanmelden om de avond bij te wonen is noodzakelijk. Aanmelden kan op de website www.dezo.eu.

Locatie