De kippen van de Hof van Seghwaert
De kippen van de Hof van Seghwaert Hof van Seghwaert

Perenboomgaard staat 1e Pinkstedag in teken van de dieren.

zondag 28 mei 2023 12:00 tot 16:00

Op 1e Pinksterdag 28 mei  is het feest in de Hof. Deze dag staat in het teken van de dieren die in de perenboomgaard  wonen. Er zijn tussen  12 en 16 uur heel veel  leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd, zoals een speurtocht door de Hof, leuke familiespelen, diverse workshops: maak je eigen bubble-bar* en broodfiguren maken, verkoop van kinderboeken, houtwerkjes en leuke (te beschilderen) canvastassen*, smullen van huisgemaakte taart en/of ijs*, verschillende informatiekraampjes over Natuur & Dier en een kraampje voor  nagel- en vachtonderhoud voor kleine huisdieren www.knip-itdiersalon.nl *.  * Tegen betaling. Er is ook livemuziek aanwezig. 

Eén van de hoogtepunten  is de trekking van de “Pinkster loterij”. De opbrengst van het Pinksterfeest gaat naar de dieren in de Hof. Het geld zal gebruikt worden om  nieuwe kuikens te kopen, de  overstap naar biologisch voer voor de enthousiaste kippetjes van de Hoenderhof mogelijk te maken  en een nieuw verblijf voor onze vrolijke konijntjes te realiseren. Bij verkoop van meer dan 500 lootjes schenkt de Hof van Seghwaert tot een maximum bedrag van € 100,- aan Red een Legkip! In  het winkeltje zijn  de loten verkrijgbaar. Een lot kost €2,00. Er zijn leuke, originele prijzen te winnen. 

Al vieren we deze speciale dag natuurlijk het liefste samen met jou, deelname aan de Pinksterloterij is niet afhankelijk van je aanwezigheid, de winnaars worden bekend gemaakt via Facebook, Instagram en op www.hofvanseghwaert.nl! De prijzen kunnen bij de Hof in ontvangst worden genomen tot uiterlijk 14 dagen na de loterij.

De boomgaard ligt naast  de parkeerplaats van Gaardedreef 169, 2723 AZ Zoetermeer. Het ligt op 2 minuten lopen van Randstadrail halte Seghwaert. Vanaf de Zegwaartseweg is de boomgaard alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Fietsen mogen niet in de boomgaard zelf worden gezet, maar in het fietsenrek bij de ingang van de Zegwaartseweg of bij de ingang van  de Gaardedreef.  Meer info www.hofvanseghwaert.nl , op Facebook of Instagram.