Simon Phillips
Simon Phillips Simon Phillips

Simon Phillips Protocol V

zondag 14 mei 2023 20:30 t/m 23:30

Simon Phillips is bekend als drummer van Toto. Op 21-jarige leeftijd kwam hij bij de band en in de 22 jaar die volgden maakten ze talloze succesvolle albums en wereldtournees. Maar de carrière van drummer, componist, bandleider en producer Phillips is veel meer dan dat. Al meer dan vier decennia blinkt de legendarische drummer uit in diverse genres als jazz, rock en fusion.

De samenwerkingen zijn indrukwekkend, we noemen Jeff Beck, Pete Townshend, Al Di Meola, Jon Anderson, Mike Oldfield, Brian Eno en Hiromi. Sinds de jaren ’80 werkt Simon Phillips aan het project Protocol. Al eerder stond hij in de Boerderij met Protocol II en IV. In verschillende bezettingen maar altijd met spraakmakende en talentvolle muzikanten, weet Phillips zich hiermee te vestigen als een van de beste bands in de jazz-rockgeschiedenis. Met de kwaliteit en potentie van de muzikanten van Protocol V, is het wederom een energiek en creatief album geworden. De bezetting van Protocol V is naast Simon Phillips op drums, Alex Sill op gitaar, Ernest Tibbs op bas, Otmaro Ruiz op keyboards en Jacob Scesney op saxofoon.

Locatie