Ida Nielsen
Ida Nielsen Ida Nielsen

Ida Nielsen & The Funkbots

maandag 1 mei 2023 20:30 t/m 23:45

De Deense Ida Nielsen werd in 2010 door niemand minder dan Prince ontdekt. Hij nodigde haar uit voor een jamsessie en werd direct verliefd op haar basgitaarspel. Ze voegde zich dan ook bij zijn band The New Power Generation en was later een van de vier bandleden van 3rdeyegirl. Tot de dood van Prince tourde ze intensief met beide bands.

Ida werd verkozen tot een van de top 10 bassisten ter wereld (samen met collega-bassisten Stanley Clarke & Victor Wooten) in de jaarlijkse Music Radar poll 2019. Nu verovert Ida de wereld met haar band The Funbkbots. Sinds de release van de derde plaat in 2016 touren zij non stop. Haar shows staan bol van high energy funk, vol met goede vibes, strakke grooves en subtiele referenties naar haar voormalige leraar Prince.

Locatie