Prisma Trio - Koffieconcert
Prisma Trio - Koffieconcert Prisma Trio

Prisma Trio - Koffieconcert

zondag 2 april 2023 11:45 tot 12:45

Prisma Strijktrio serveert hoogtepunten uit de Franse muzikale keuken.

- Amuses Maurice Ravel

- Sanglier Florent Schmitt

- Grand Dessert Darius et Madeleine

De eerste gangen van het muziekmenu staan vast:

Maurice Ravel (1875-1937) Deux chansons instrumentales

- Rêves (1927)

- Ronsard à son âme (1923-24)

Florent Schmitt (1870-1958) uit Trio à cordes op. 105 (1944)

- Lent – Alerte sans exagération.

De derde gang is à la carte, de luisteraars kiezen welke muziek het trio gaat spelen. Er is keus uit een groot assortiment oorstrelende muzikale miniaturen van onder andere Darius Milhaud, George Enescu en Igor Stravinsky. Prisma verstrekt de menukaarten en licht de gekozen werken toe.

Prisma Strijktrio

- Janneke van Prooijen – viool

- Elisabeth Smalt – altviool

- Michiel Weidner – cello

Sinds de oprichting in 2002 staat Prisma Strijktrio garant voor de mooiste muziek op het scherp van de snede. Stevig verankerd in de klassieke strijktraditie vertolkt het trio muziek uit heel de wereld, van alle tijden, in vele stijlen. Oude en nieuwe muziek klinken als vanzelfsprekend naast elkaar. Prisma is te horen op podia als het Koninklijk Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ, Rijksmuseum en De Doelen, op festivals als Wonderfeel, Grachtenfestival en November Music en op radio en tv. In mei 2021 bracht Prisma het album La Muse uit bij Cobra Records met werken van Florent Schmitt en Darius Milhaud, ook te horen in dit programma. Het werd uitgeroepen tot Album of the Year 2021 door NativeDSD, wereldwijd platform voor hoge-kwaliteit releases.

Inleiding

Voorafgaand aan dit concert vindt er een inleiding plaats in de Rode Foyer, naast de ingang van de Kleine Zaal. De inleiding start om 11:00 uur en is gratis te bezoeken.

Locatie