Bidden met een gebedssnoer

dinsdag 21 maart 2023 19:30 tot 21:30

Veel mensen hebben in deze hectische tijd behoefte aan spirituele verdieping maar de weg naar concentratie is best moeilijk. Waar en hoe zou je immers moeten beginnen met een gebed? Hoe vind je daar tijd voor in het drukke dagelijks leven?

Hoe is God te ontdekken in ons leven? De levensparels kunnen een hulpmiddel zijn tot spirituele verdieping. Zij kunnen staan voor thema’s in ons eigen leven. Hoe kunnen we daarnaar kijken als door Gods ogen?

De levensparels zijn er in zeven verschillende kleuren met elk hun eigen Bijbelse betekenis: een levensvraag, een gedachte, een gebed.

Deze avond zal er ruimte zijn voor meditatie rond een thema uit je leven. We bespreken de betekenis van de kleuren en vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een armband waarin de zeven kleuren terugkomen. We staan erbij stil hoe je de armband kunt gebruiken.

Draag de armband om je pols of in je broekzak. De armband kan werken als een soort ‘gebedssnoer’ waar je eigen gedachten van dat moment bij kunt invullen.

Je kunt deze gebruiken om tot rust te komen, even stil te staan, even loskomen van je dagelijkse tred en je concentreren op wat echt van waarde is.

Je kunt de armband ook gebruiken om dichter bij jezelf en God te komen met de vraag: Wat zou God van doen hebben met datgene waarmee ik bezig ben, in de situatie waarin ik mij bevind? Het kan zo helpen om met God in gesprek te gaan, een voortgaand gebed. Kosten: €10 inclusief materialen en koffie en thee. Aanmelden noodzakelijk via info@depelgrimzoetermeer.nl..