The Paradox Twin
The Paradox Twin The Paradox Twin

The Paradox Twin

zaterdag 25 februari 2023 20:30 tot 23:30

The Paradox Twin kun je scharen in het rijtje The Pineapple Thief, Porcupine Tree maar ook Leprous. Toch heeft de band een authentiek geluid met een diepte en gelaagdheid die zich langzaam en op briljante wijze ontvouwt.Sinds een aantal jaar maakt zangeres Nicole Johnson deel uit van de band en zowel solo als in samenzang met Danny Sorrell maakt ze indruk met haar krachtige stem. Muzikaal wordt ‘less is more’ uitstekende toegepast. Het klinkt allemaal ruimtelijk en sterk gebalanceerd. De wisselwerking tussen stevige en rustige passages wordt tot in perfectie uitgewerkt.Inmiddels hebben zij twee albums op hun naam staan en is de band diverse malen genomineerd voor de prestigieuze Progressive Music Awards.

Support: Vault

Beïnvloed door moderne progressieve rock, classic rock en hardrock, klinkt Vault als een frisse combinatie van bands als Steven Wilson, Opeth, Riverside, Rush en Porcupine Tree. Vault is gevormd met de gedachte om je alledaagse popsong om te vormen tot iets wat helemaal op zichzelf staat. Elk nummer lijkt een nieuw muzikaal canvas gevuld met totaal verschillende kleuren maar toch hoor je door alle muziek heen, dat het één geheel is. Wanneer je naar Vault luistert, wordt er van je gevraagd om kritisch naar jezelf en de wereld om je heen te kijken.

Locatie