Jazz Sabbath 2023
Jazz Sabbath 2023 Jazz Sabbath 2023

Jazz Sabbath ft Adam Wakeman: Jazz vs Black Sabbath

zondag 10 december 2023 19:30 tot 23:30

Jazz Sabbath zette begin 2020 de metal- en jazzwereld compleet op z’n kop met de release van hun lang verloren gewaande album uit 1969 en een documentaire, waarin werd verteld dat Black Sabbath al hun nummers van dit jazz trio had gestolen. Pianist Milton Keanes wilde na 50 jaar eindelijk gerechtigheid! 

Bij nadere inspectie bleek Milton Keanes Adam Wakeman (Black Sabbath en Ozzy Osbourne’s solo band) te zijn!Samen met gastartiesten verkent Wakeman met Jazz Sabbath de grenzen tussen jazz en metal. Op de twee Jazz Sabbath albums die reeds verschenen zijn, speelt Wakeman instrumentale interpretaties van Black Sabbath klassiekers. De artiesten die al meespeelden (allemaal onder een jaren ‘60 pseudoniem) waren Ash Soan (Adele), Simon McBride (Deep Purple), Fraser T. Smith (Sam Smith) en Gus G (Firewind, Ozzy Osbourne).

Met top 10 noteringen in de Billboard Jazz Chart en fans uit beide richtingen (rock en jazz) is Jazz Sabbath een ervaring apart. Zelfs de mannen van Black Sabbath zelf zijn fan:’I’m really loving this’  - Ozzy Osbourne en Tony Iommi vindt het ‘amazing interpretations’.

Locatie