long-haired girl hides behind the book, a student in isolation on a gray background
long-haired girl hides behind the book, a student in isolation on a gray background Nederlandse Reisopera

Pocketopera Jevgeni Onjegin

donderdag 23 november 2023 20:15 tot 21:45

Ontroerend drama vol emotionele conflicten

Jevgeni Onjegin is een intieme en intense bewerking van Tsjaikovski’s bekende operaklassieker. Een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek, waaronder de bekende Brief-aria van Tatjana.

De productie heeft een intieme setting: het publiek heeft direct contact met zangers en muzikanten op het podium en maakt het verhaal van dichtbij mee.

Sadder and wiser roepen de zussen Tatjana en Olga na de begrafenis van Jevgeni Onjegin herinneringen op door te bladeren in een vergeeld fotoalbum. Wat zou er gebeurd zijn als Tatjana op die bewuste nacht geen hartstochtelijke liefdesbrief aan Onjegin had geschreven? En hoe zou het Olga zijn vergaan als zij niet had gedanst en geflirt met Onjegin? Het is het uitgangspunt voor een tot in detail uitgewerkte pocketversie van Tsjaikovski’s geliefde opera. Door middel van videoprojecties in het decor zien we welke andere keuzes ze hadden kunnen maken: zouden hun levens dan anders verlopen zijn?

Deze voorstelling is te zien in het Stadstheater Zoetermeer op 23 november 2023 om 20:15.

Info & tickets: https://stadstheater.nl/voorstelling/nederlandse-reisopera-jevgeni-onjegin/

Locatie