John Denver met de artiesten die vorig jaar optraden tijdens het The World of John Denver weekend.
John Denver met de artiesten die vorig jaar optraden tijdens het The World of John Denver weekend. Ellen Mulder

The World of John Denver Weekend 2023

zaterdag 14 oktober 2023 19:15 tot zondag 15 oktober 17:00

Op zaterdagavond 14 oktober en op zondag 15 oktober overdag, organiseert de Nederlands/Belgische fanclub The World of John Denver haar jaarlijkse weekend. Het is een kleinschalig evenement bij OBS De Waterlelie in Rokkeveen. 

Over het weekend

Tijdens dit weekend, waar de muziek en de visie van John Denver centraal staan, vertonen we in het Nederlands ondertitelde videobeelden op een groot scherm en zijn er diverse live tribute optredens door artiesten uit binnen- en buitenland. De grootste hits zullen natuurlijk langs komen, maar ook het minder bekende werk van Denver zal te horen zijn.

John Denver

John Denver was een bij het grote publiek geliefde Amerikaanse zanger en milieu- en vredesactivist, die in 1997 omkwam bij een noodlottig ongeluk met een experimenteel vliegtuig. 

Als zanger werd hij in de jaren 70 bekend met hits als Leaving on a Jetplane, Take Me Home Country Roads, Rocky Mountain High, Annie’s Song, Calypso en Perhaps Love. Hij trad over de hele wereld op, vaak als ambassadeur voor de vrede. Zo was hij in 1984 de eerste Amerikaanse artiest die in de Sovjet-Unie optrad in zeven jaar waardoor er weer een culturele uitwisseling tussen de landen op gang kwam. John trad ook regelmatig op in Nederland, onder meer in Ahoy en het Congresgebouw.

Voor zijn humanitaire activiteiten zette hij zich onder meer in voor organisaties als The Hunger Project, zijn eigen Windstar Foundation, Unicef, The Cousteau Society en Plant-it-2000. 

Videoprogramma’s

Op zaterdagavond omvat het videoprogramma de prachtige film Foxfire uit 1987, waar John samen met het Amerikaanse koningspaar van het theater Jessica Tandy en Hume Cronyn de hoofdrollen vertolkt. De film ontving vele prijzen en nominaties voor onder meer beste televisiefilm en beste vrouwelijke hoofdrol. Ook vertonen we een deel van John’s concert uit 1994 in Seoul (Zuid-Korea).

Ook zondagochtend is er een videoprogramma met een vertoning van de show John Denver and The Ladies en enkele andere duetten, waarin onder meer Tina Turner, Doris Day, Olivia Newton-John te zien zullen zijn. Ook worden er enkele interviews en diverse andere optredens vertoond.

Live optredens

Voor de live optredens op zondagmiddag hebben we aanmeldingen gekregen van Anneke Duym, Cor Muurling, Hans Giard, Jan Boezen, Jerry Kooyman en Melanie Weijenborg.

Aanmelden

De entree bedraagt voor zaterdagavond € 7,00 en € 13,00 voor zondag. Hier zijn niet-alcoholische drankjes bij inbegrepen.

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden voor het weekend vindt u op onze website www.wojd.nl.

Neem contact op met Michiel ten Brug (info@wojd.nl of 06-1206 1877) wanneer u meer informatie wenst.

Locatie