The Fortunes & The Motions
The Fortunes & The Motions "Legends Of The Sixties"

The Fortunes & The Motions “Legends Of The Sixties”

dinsdag 27 september 2022 20:30 t/m 23:30

Deze avond staat in het teken van de jaren ‘60! Twee topbands uit die tijd, te weten The Fortunes en The Motions zorgen voor een avond met hits. De bands bestaan heden ten dage uit een sterbezetting van originele en nieuwe leden.

Het uit Birmingham afkomstige The Fortunes verdiende haar eerste internationale roem in de jaren ’60. Met de opkomst van Merseybeat en de R&B van de Stones bracht The Fortunes een extra dimensie in het klassieke popnummer met hun speciale gevoel voor orkestratie en meerstemmige leadzang. Tussen 1964 en 1974 scoorden de Britten een rij aan hits zoals You’ve got your troubles, Here comes that rainy day feeling again, Caroline en It’s the Real Thing (bekend van de Coca Cola reclame).

The Motions zijn terug op de bühne. In een ijzersterke nieuwe sterbezetting met natuurlijk de charismatische originele zanger frontman Rudy Bennett. En met special guest Theo van Es van The Shoes. In de jaren ‘60 domineerden The Motions, samen met o.a. The Golden Earrings, Shocking Blue, Q65, en Tee-Set, de Nederlandse poppodia en de Top40 hitlijst. Rudy Bennett schreef muziekgeschiedenis door in 1964 in het voorprogramma te spelen van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen. En in 1967 van de legendarische The Jimi Hendrix Experience. De ‘60s nederbeat begon enige jaren geleden aan een enorme revival door het megasucces van Johan Derksens theatershow ‘Pioniers van de Nederpop’.

Locatie

  • Poppodium Boerderij

    Amerikaweg 145
    2717av Zoetermeer