Jan Akkerman 75
Jan Akkerman 75

Jan Akkerman 75

vrijdag 2 september 2022 20:30

Jan Akkerman (1946) is een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in de internationale befaamde groepen zoals Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij elementen zoals rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde. Akkerman toert al jaren over de wereld. Hij speelde meerdere malen op het Montreux Jazz Festival en North Sea Jazz, maakte talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan. In 2005 kreeg de gitarist een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn bandleden. 

Locatie

  • Poppodium Boerderij

    Amerikaweg 145
    2717av Zoetermeer