Reanimatiecursus en AED bediening
Reanimatiecursus en AED bediening Stichting RLT-Nederland

Reanimatiecursus en AED bediening

vrijdag 28 oktober 2022 19:00 t/m 21:00

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, dan wordt er door middel van reanimatie geprobeerd om het hart en de ademhaling weer op gang te krijgen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van hartmassages, mond-op-mondbeademing en het geven van stroomstoten met een AED. Hoe eerder de reanimatie kan starten, hoe groter de kans op het overleven van een circulatiestilstand. En daar kun jij dus aan bijdragen!

Leer in twee uur alles rondom reanimatie en de AED. Iedereen heeft een eigen pop, dus er is volop de gelegenheid om de vaardigheid te oefenen.

Kan jij al reanimeren? Kom dat tijdens deze cursus je vaardigheden opfrissen.

De cursus wordt gegeven door ervaren ambulance- en IC- verpleegkundigen.

Inschrijven noodzakelijk via www.RLT-nederland.nl

Burgerhulpverleners gezocht

Om adequate hulp snel bij het slachtoffer te krijgen is het burgerhulpverleningssysteem HartslagNu actief in Nederland. Hiermee wordt via 112 personen gealarmeerd die kunnen reanimeren en direct naar het adres van het slachtoffer gaan om de reanimatie op te starten. Ook AED’s worden opgeroepen om zo snel mogelijk de schok te kunnen geven. Meer over dit systeem wordt in de cursus besproken en is te vinden via www.hartslagnu.nl 

Locatie

  • Recreatieruimte Bijdorp

    Bijdorplaan 471
    2713sz Zoetermeer