KRANT ONLINE

KRANT ONLINE

  • Alles
  • (33)
    Evenement

Historische Geuzenwandeltocht

zaterdag 25 september 8:30 t/m 16:30 uur

In het kader van de Nationale Sportweek en het Geuzenweekend heeft de Sportief Wandelgroep Zoetermeer op zaterdag 25 september 2021 de enige echte Historische Geuzenwandeltocht georganiseerd! De wandeltocht van de Sportief Wandelgroep Zoetermeer en Wandelspeciaalzaak van Herwijnen, deze gaat dwars door het gebied waar de Slag om Leiden heeft plaats gevonden.

Er zijn mooie tochten uitgezet, een familietocht van 12,5 en een tocht voor de gevorderde van 25 kilometer en onze focus voor alle afstanden ligt in de mooie groene gebieden rondom Zoetermeer. Daar waar de Geuzen zich verzameld hebben om Leiden te ontzetten. De afstand van 25 km gaat over de Geuzenbrug bij Boerderij t Geertje, alwaar de Geuzen de doorsteek maakten naar Leiden. (hier is ook een rustpost), En een Storyteller om  het verhaal van deze plek te vertellen. Op de terugweg gaan alle afstanden door het Geuzendorp die bij De Dobbe in Zoetermeer is opgebouwd. Hier worden ook de gevechten nagespeeld. Vanaf Vrijdag tot en met Zondag is het Geuzendorp geopend.

Het Start/finish bureau bevindt zicht bij Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen, Dorpsstraat 66, 2712 AM Zoetermeer. Het Startbureau sluit om 16.30 uur. Telefoonnummer 079-316 35 51

De kosten zijn โ‚ฌ 5,00. Leden van de wandelbond (KWBN) kunnen op vertoon van hun wandelpas โ‚ฌ 1,00 korting krijgen. Je kunt online inschrijven via de site van de KWBN. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij het startbureau. (vanaf 08.30 uur geopend) De dames zullen u in Geuzenkleding hier ontvangen.

Onderweg kan er gebruik gemaakt worden van ondersteunende faciliteiten en is er de gehele dag EHBO aanwezig. Mochten er nog vragen zijn neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06-31 65 46 63 of via swz@ziggo.nl Of bekijk het evenement op wandel.nl of www.sportiefwandelgroepzoetermeer.nl/geuzenwandeltocht


deel deze activiteit