• Alles
 • (6)
  Film
 • (15)
  Algemeen
 • (2)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Religie
 • (2)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop

Walk of Peace: dansen en bouwen voor vrede

zaterdag 19 september 13:30 t/m 16:00 uur

Flip Bakker

Samenloop voor Compassie. Als er iets is wat Corona-proof kan worden georganiseerd, dan is het een samenloop in de buitenlucht op anderhalve meter afstand. Dat wordt dan een lang lint van samenlopers – een record in Zoetermeer. We organiseren een inspirerende wandeling over een mooi parcours rond het centrum van Zoetermeer.

We maken van de nood een deugd; we vragen elke deelnemer om een (versierd) lint van 1,5m mee te nemen. Daarmee kunnen we de gewenste corona-afstand bewaren, maar ook onze onderlinge verbondenheid laten zien! En die verbondenheid uitoefenen. Daarvoor hebben we samenwerking gezocht met Biodanze Zoetermeer.

Biodanze zet je in beweging op muziek en heeft een weldadige invloed op afstemming, communicatie, elkaar meer begrijpen en accepteren, op beter leren samenwerken en empathie te voelen. Allemaal prachtige kwaliteiten die voor de vrede essentieel zijn.

We willen Zoetermeer ook iets tastbaars meegeven als markering van de Vredesweek. Samen met kunstenaars van Terra Art Projects gaan we daarom tijdens de Walk of Peace een kunstwerk bouwen op een mooie (semi) openbare locatie.

Behalve de linten willen we de deelnemers daarom ook vragen om wandelstokken mee te nemen. Of het liefst twee stokken: een van jezelf en een voor een dierbare die – vanwege corona of anderszins – niet (meer) in staat is om zelf mee te doen aan de samenloop. En ook (kleine) voorwerpen van compassie, bijv. een bloem, een hart, een foto, ….

Met al die wandelstokken en compassie-uitingen gaan de kunstenaars aan de slag: zij gaan ze bewerken en inpassen in een kunstwerk – Onderweg naar Vrede. De materialen worden ingezameld bij de start. Als de deelnemers terugkeren van de samenloop, is het kunstwerk klaar voor expositie en uitbreiding met de (versierde) linten. Het werk blijft de hele Vredesweek op locatie.

Wat gaan we doen? Wandelen, lint-dansen, kunstwerk maken

Wat nemen we mee? (versierd) lint van 1,5m; pelgrimsstok(ken); (klein) compassie-voorwerp;

Waar is de start? Nicolaasplein

Datum en tijd? Zaterdag 19 september, 13:15u aanloop, 13:30u start

Hoelang duurt het? We starten met inzameling materialen voor het kunstwerk. We wandelen en lint-dansen op locaties onderweg. Die pelgrimage duurt plm. 90 minuten.


deel deze activiteit

Locatie

Nicolaasplein
Zoetermeer
Nicolaasplein
2712av


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden